пʼятницю, 6 квітня 2012 р.

Поради молодій мамі-книгоманці

З появою малюка у мами зявляється стільки клопотів і нових обовязків, що про власне життя, а тим більше якісь захоплення та хоббі, особливо говорити не приходиться.. Але активна мама завжди знайде вихід! Тим більше матусі народ винахідливий і універсальний, а тому може виконувати декілька справ одночасно... Ну такі ми вже є)
Але з самого початку зорієнтуватися важкувато, тому ось мої поради саме для мам-книголюбів, які не уявляють своє життя без книги.
Коли малеча ще зовсім маленька і в основному їсть, спить і какає (де ж правду діти), найзручніше читати під час годування. Звісно це не рахуючи тих моментів, коли ви хочете насолодитися усім процесом. Маєте як мінімум 15 хвилин, якщо не більше. А тим більше якщо годування не займає ще більше часу. Поки читаєш - точно не заснеш (боялась я заснути годуючи, мало лі...)! Ну і дитина буде в прямому розумінні всотувати знання з молоком матері, тому добирайте книги, які читаєте)
Друге, що робить молода матуся це багато гуляє з малечею. Як свідчить практика дітки на вулиці добре сплять, а тому у нас знову зявляється можливість присісти і почитати (дехто вміє і на ходу!)! Свіже повітря, дитина спить, тиша, парк, книжка - ну хіба не чудова картина? Можна ще собі чайку взяти і взагалі насолоджуватися ідилією.. Цей варіант взагалі ідеальний для мам, у яких немає подружок з таким самим транспортом і доводиться самій нарізати круги на районі. А ніжки не куплені, втомлюються, погуляли - можна і з книжечкою присісти)
Наступний варіант - кухонний. Але треба бути дуже уважною, щоб вечеря не згоріла) Поки стоїш біля киплячого супчики і потроху його помішуєш, в іншій руці тримаєш книжечку і читаєш)
Поки ваше дорогоцінне дитя не почало досліджувати усі кутки квартири, а мирно лежить на ліжечку, біля нього можна також почитати. Якщо це класика, то можна і в голос! Класика вічна, а ваш голос малюку завжди приємно чути. Та й практика на майбутнє - роки через 2 все одно будете читати казви на ніч, хороший привід поставити голос)
Коли малючок таки починає свої дослідження все одно залишається шанс на інтим з книгою (хоча інтиму ніякого не буде). Але це складний варіант.. Складність полягає в тому, щоб одночасно читати, ловити зміст книги і гратися з дитиною! Зможете?? Тоді вперед)
Також читати можна ввечері, коли вже всі вляжуться.. Тихенько залізти під ковдру і у спокої і тиші прогортати декілька сторіночок для гарного настрою і сну. Головне не зачитатися - маленький годинничок вранці не дасть вам доспати лишню годинку)
І останнє місце, де можна насправді завлишитися наодинці з книгою.. як би це смішно не було... туалет! Це просто святе місце, де турбувати людину ну просто гріх!!! Тим більше це місце має якусь реально магічну ауру - там найкраще думається) 
Ну от я і поділилась з вами маленькими секретами мами-книгоманки. Хоча, що я вам тут розповідаю?? Справжній книгоман завжди знайде час і місце насолодитися книгою! Солодкого вам читання! 



2 коментарі:

  1. про "туалет - святе місце", напевно, не всі діти знають)))) бо коли з іншої сторони під дверима плач і крики на весь будинок, не дуже тут з книжечкою розслабишся :)

    ВідповістиВидалити
  2. А, ну да) Забула дописати, що на дітей це правило не розповсюджується!

    ВідповістиВидалити